Rasane Apa (Rasanya Apa).
1. Anta, anyep - rasane : banyu tawa.
2. Asin - rasane : uyah, kringet.
3. Getar - rasane : kulit jeruk, lengo kletik ala.
4. Getir - rasane : jengkol, jeruk purut, pete.
5. Gurih - rasane : kacang, mete, kemiri, tempe, klapa.
6. Kecut - rasane : asem, pelem, mentah, sinom.
7. Kumetep - rasane : lombok jeprit, lombok empling.
8. Legi - rasane : gula, permen, tebu, pelem tuwa.
9. Pait - rasane : jamu, pil, mbako, kopi.
10. Pedhes - rasane : lombok, mrica, jahe.
11. Seger - rasane : banyu, krambil, semangka.
12. Sepet - rasane : salak, sawo mentah, gedhang mentah.
13. Sedhep - rasane : masakan, bumbu.
Sumber : Kawruh BASA JAWA PEPAK.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar